logo
koek & snoep
Aardbeienbonbons
   

20 aardbeien
20 satéprikkers
1 blok piepschuim

2 grote chocoladerepen (melk)
1 grote chocoladereep (puur)

lijn

Het werd een gevecht op leven en dood toen ik dit bedacht. Als goede kok moet je altijd eerst even het eten proeven voor je het aan je gasten geeft. Ik moest me dus goed inhouden om dit te laten staan! Dit is gewoon lekker makkelijk, lekker lekker.

Smelt de melkchocola au-bain marie. Ontdoe de aardbeien van hun kroontje en steek waar het kroontje heeft gezeten een satéprikker in. Haal de aardbei door de chocola en zet de satéprikker in het piepschuim. Doe dit met alle aardbeien en laat de chocola hard worden.
Smelt nu de pure chocola en doop een klein puntje van de aardbei er in en laat dit ook hard worden.

Haal dan de satéprikker er uit.
Als je ruimte genoeg hebt, kan je dit ook invriezen. Wacht dan tot de chocola hard is en leg ze dan in de vriezer, kan je ze lang bewaren.

end