logo
  IJs
  Li di Pindakaas (Antiliaans) 1
  1 ltr koffiemelk
200 ml water
200 gr suiker
1 tl vanille aroma
200 gr pindakaas

Ik kreeg deze recepten van een Antiliaan hetgeen daar een lekkernij is. Ik geef toe dat het wat vreemd is om pindakaas in het ijs te doen, maar vond het best lekker, ook al was het dan vreemd.
Ik kreeg twee varianten van hem en wat tips.

Meng alles goed met de keukenmachine. Giet dit mengsel in de vormen waarin ijsblokjes wordt gemaakt. En zet ze meteen in het vriesvak totdat het hard wordt.

tip Men kan Li van verschillende smaken maken. bv. Van ananas, kokos, pruimen, fruit cocktail en...

  Li di Pindakaas 2
  1 pot pinkaas a 350 gram (wel smeuig zonder stukjes)
1 pakje slagroom a 200ml
1 ltr volle melk
20 scheppen suiker (koffielepel)
1 plastic beker koffiemelk

Doe de pot pindakaas in de mengkom,
voeg de suiker toe en roer dit door met de garde.
Voeg dan langzaam de koffiemelk toe en roer goed tot een emulgaan geheel.

Dan heel langzaam de melk erbij doen scheutje voor scheutje, hoe langzamer je het doet hoe beter en de het niet met een mixer want dan is er teveel schuimvorming en komt het ijs niet ten goede.

Als alle melk is toegevoegd dan het pakje slagroom toevoegen en nogmaals even doorroeren maar niet te lang want ook dan volgt er schuimvorming. Wanneer je de slagroom niet meer ziet is hij eigenlijk goed.
Schenk de vloeistof nu in de bekertjes en zet maar in de vriezer na een paar uurtjes is de lie klaar.

  eind