logo
  IJs
  Bessenroomijs
  250 g zwarte bessen
1 l roomijs
3 eetlepels honing
1 theelepel kaneel
1 eetlepel gestampte walnoten
tulbandvorm
plastic folie
olijfolie om vorm in te vetten

Bekleed de tulbandvorm met plastic folie en vet dat in met wat olijfolie.
Maak de zwarte bessen schoon en stamp ze enigszins fijn. Meng de fijngestamptebessen door het roomijs, samen met 1 eetlepel honing en de kaneel. Doe dit in de tulbandvorm en zet die minimaal drie uur in de diepvriezer.

Nadat de ijstaart uit de diepvriezer gehaald is en het ijs even de tijd heeft gekregen om iets zachter te worden, kan er voorzichtig aan het folie getrokken worden.
Plaats de tulband daarna omgekeerd op een schaal en laat de ijstaart langzaam uit de vorm glijden.

Voeg aan twee eetlepels honing de gestampte walnoten toe,verwarm dit mengsel en giet het over de taart.

  eind