logo
ijs
  Aardbeienijs met likeur
  300 gr verse of diepgevroren aardbeien
40 gr suiker
1 glas Grand Marnier
1 eiwit.

Wrijf de aardbeien door een fijne zeef. Kook de suiker met
2 eetlepels water. Laat de suiker koken, tot zich blaasjes vormen. Dan roer je de suikersiroop door de aardbeien met een glaasje Grand Marnier. Laat dit afkoelen. Klop vervolgens het eiwit stijf en meng dit door de aardbeien.

Schep vruchtenmoes in het ijsbakje van de koelkast en zet het bakje 2 uur in het vriesvak. Roer het ijs daarna door met een vork en herhaal dit doorroeren nog twee keer.
Laat het ijs tot de maaltijd in de koelkast staan en doe het in een glazen schaaltje. Schenk er naar smaak nog een beetje Grand Marnier over of, wat heel lekker is, koude Sekt of koude champagne.

 
eind