logo
  Mond-kuchen .
  3 dl melk
2 zakjes vanillesuiker
3 el suiker
100 gr maanzaad
50 gr rozijnen
225 gr boter
225 gr goldensyrup of bloemenhoning
4 eieren
1 tl koekkruiden
350 gr zelfrijzend bakmeel
1 eiwit
100 gr poedersuiker

Sylvester-abend is in Duitsland echt een feestavond. Een avond om uit te gaan. Feest te vieren. Maar eerst thuis een kopje koffie en: Mond-kuchen

Bereid een springvorm voor: knip uit dik karton een reep ter hoogte van de vorm en leg die zo in de vorm, dat de omtrek van een maansikkel ontstaat. Bekleed de vorm met ingevet bakpapier, om uitlopen van het deeg te voorkomen.
Breng de melk met 1 zakje vanillesuiker aan de kook, voeg de suiker en het maanzaad toe en kook het 1 keer op. Roer er van het vuur af de rozijnen door en laat het mengsel afkoelen. Maal het mengsel in een amandel- of groentemolen fijn.

Bereid een cakebeslag van de boter, de syrup of honing, de eieren, de kruiden en het bakmeel. Schep de helft van het beslag in de vorm en verdeel het maanzaadmengsel hierover. Schep er de rest van het beslag op en strijk het glad. Bak de cake bij 175 graden 1 1/2 uur en controleer het gebak op gaar zijn. Laat de cake uitdampen.

Roer van het losgeklopte eiwit en de gezeefde poedersuiker een glad glazuur, doe dit over in een frietzakje van bakpapier, vouw het tot aan het glazuur dicht en knip er een klein puntje af. Decoreer de maan.

  eind