logo
  Gebak
  kaneelcake knisperige
  Voor het deeg:
2 eieren
100 gr boter of margarine
150 gr suiker
165 gr tarwebloem
2 tl bakpoeder
1 tl zout
1 tl kaneel
1 1/2 deciliter melk
Voor de garnering:
1 kop corn flakes
15 gr gesmolten boter of margarine
50 gr suiker

Een lekkere ietwat pittige cake die zeker niet mag ontbreken bij een high thea.

Splits de eieren. Roer de boter of margarine, de suiker en de eierdooiers schuimig. Meng en zeef de tarwebloem, de bakpoeder, het zout en de kaneel en voeg dit geleidelijk toe.
Roer er daarna de melk doorheen. Klop de eiwitten zolang tot ze bijna stijf zijn en spatel ze voorzichtig door het deeg. Vul de vorm met het deeg. Maak de corn flakes iets fijn, meng ze met de overige ingrediƫnten van de garnering en bedek het deeg met dit mengsel. Zet de vorm ca. 1 1/4 uur onder het midden van een vrij warme oven (175 graden). Voor een beboterde springvorm van ca. 23 cm

  eind