logo
  Gebak
  Ananastaartjes
 

1 blikje ananasstukjes (uitlekgewicht 340 g)
200 gr zachte roomboter of margarine
175 gr suiker
3 eieren
200 gr tarwebloem
60 gr gehakte amandelen
1 1/2 tl bakpoeder

Voor het glazuur:
150 gr poedersuiker
2 el ananassap
75 gr amandelschaafsel

Door de ananas smaken deze taartjes bijzonder fris en lekker.
De oven voorverwarmen op 200 graden. De ananasstukjes goed laten uitlekken en kleinsnijden. De boter met de suiker tot crème roeren, de eieren er een voor een door roeren. De bloem met het bakpoeder zeven en vermengen met de gehakte amandelen. Met de ananas door het botermengsel roeren.

Papieren bakvormpjes op een bakblik zetten en het beslag erin scheppen. De vormpjes slechts voor twee derde vullen. De taartjes midden in de oven ± 15 min. bakken. Laten afkoelen. De poedersuiker zeven en met het ananassap gladroeren.
De taartjes hiermee bestrijken en bestrooien met amandelschaafsel. Het glazuur laten opstijven. De taartjes kunnen in een trommel bewaard worden. Zonder glazuur kunnen ze ook worden ingevroren en zijn dan ongeveer drie maanden houdbaar.

Tip
Het amandelschaafsel ziet er mooier uit en smaakt beter wanneer het geroosterd wordt. Dit gaat heel snel in een koekepan zonder vet.

  eind