logo
  Voedseldrogen

  Ananas
  klok 10 - 16 uur . temp 46 graden

 

Een goede rijpe ananas

tipEen goede rijpe ananas herken je als je de blaadjes er zo kan uittrekken.

Je kan verse ananas nemen maar ook uit blik, maar ik kies liever de gezonde variant en neem een verse ananas.

Maak gebruik van een ananassnijder en snij de ananas in ringen van max 5 mm dik.
Leg een droogvel op het rooster en doe daar de ananasstukjes op. Het droogvel voorkomt dat de ananas aan het rooster blijft plakken. Je zal merken dat de ananas iets donkerder wordt tijdens het drogen.

Draai na 6 uur droogtijd de ananasstukjes of ananas-ringen om. Ananas is voldoende gedroogd als deze buigzaam is en als er geen vocht meer uitkomt als je erin knijpt.
Omdat ananas veel natuurlijke suikers bevat (natuurlijke bewaarmiddellen) hoeft ananas niet gedroogd te worden totdat deze hard aanvoelt.

 
eind