logo
  Voedseldrogen

  Aardbeien
  klok 12 uur . temp 57 graden

  Lekker veel aardbeien
smile

Ik zit tegenwoordig in een soort tweestrijd. Ga ik de aardbei invriezen of ga ik ze drogen. Ik heb een slowjuicer gekocht waar ik overheerlijke sorbets mee kan maken. Dus als ik een kilo aardbeien heb, gaat de ene helft in de vriezer voor de sorbets en de andere helft om te drogen.

Ga je de aardbeien drogen dan kunnen ze in twee├źn gesneden of in schijfjes van 3 mm. Neem geen aardbeien die overrijp zijn, maar een vaste en zeker een zoete soort.

Ontdoe de aardbeien van het steeltje, was ze en snij ze doormidden. Leg ze, met het snijvlak naar boven, op het rooster. Draai ze om na 2 uur drogen.
Op deze manier blijven ze niet op het rooster plakken.
Kijk altijd even voor het einde van de droogtijd of ze voldoende gedroogd zijn, omdat ze afhankelijk van de dikte en/of het vochtgehalte een wat langere of kortere tijd nodig hebben. Als de aardbeien leerachtig aanvoelen zijn ze voldoende gedroogd. Haal de aardbeien na de droogtijd uit de voedseldroger, laat ze afkoelen en bewaar ze in potten.

 
eind