logo
drank
Advocaat alcohol

8x eigeel
1 vanille stokje

500 ml brandewijn
400 gr suiker

Vul een pan met een laag water en breng dit aan de kook.
Klop in een hittebestendige kom de eieren, suiker en de inhoud van het vanille stokje tot een glad romig geheel.
Plaats de kom in de pan (zorg ervoor dat de kom het water niet raakt) en voeg al roerende met een garde langzaam de brandewijn toe aan de kom. Laat dit even doorwarmen, zodat de advocaat dikker wordt.
Als je zeker wilt zijn dat je advocaat niet gaat schiften dan kun je het beste gebruik maken van een kookthermometer. Zorg ervoor dat de kookthermometer niet boven de 85 graden komt.

Als de advocaat de juiste dikte heeft haal dan de kom van het vuur en zet deze in een bak met koud water. Blijf roeren zodat de advocaat niet kan schiften.
Als je de advocaat een tijdje wilt bewaren moet je de flessen goed steriliseren. Doe de flessen in een pan met kokend water. Als de flessen een beetje zijn afgekoeld vul dan de fles met de advocaat.
De advocaat is enkele weken houdbaar.

end