logo
Zoete aardappelen
V andaag zaterdag 26 september 2015 had ik een keer geen zin om lekker eten te gaan koken, komt niet vaak voor, dus voor een keertje... moet dat ook eens kunnen.
Nou had ik veel gehoord en gelezen over zoete aardappelen en ik had die dingen nog nooit gegeten, dus haalde ik er drie.
Ik ging er patatjes van maken en dat bakken met wat olie in de oven.
Eigenlijk is de naam een beetje verwarrend, want het is helemaal geen aardappel, verre van dat zelfs, het is een knolgewas dat behoort tot de windefamilie. De goede naam van deze knol is ook bekend als bataat. Het enige wat met de aardappel overeen komt is dat ze beide uit Zuid-Amerika komen.
Maar buiten dat... dat ding schijnt heel gezond te zijn, dus wil ik dat wel eens proberen. Eens moet toch de eerste keer zijn he.
Die dingen snijden is al een levensgevaarlijk karwei, want ze zijn hard. Maar gelukkig heb ik al mijn zes vingers (pink en duim zijn geen vingers! Leer dat nou eens! Maar die vier zaten er ook nog aan) nog.

Ik deponeerde het op de bakplaat en deed deze in de voorverwarmde oven en wachtte heel trouw vijftien minuten.

Als ik iets ga proberen en proeven neem ik alleen datgene waar het om draait, want dan proef je het beste.
Misschien was mijn verwachting te groot, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik het niet echt lekker vond, maar ook niet echt tegenviel. Ik zou het niet snel weer gaan kopen.

Ik vond de smaak ook heel apart, zo apart dat ik niet zou weten wat ik er bij moest nemen. Ook zat ik me af te vragen onder welke categorie deze knol moet vallen. Voorlopig hou ik het maar bij groente...

eind