logo
Test
D e ene na de andere test vliegt je om de oren. Er is volgens mij nog geen een ding of voedsel wat niet getest is.
Maar ik vraag me wel eens af of die testen wel echt zijn en of ze wel kloppen. Ik lees vaak genoeg de consumentengids die dan ook allerlei onderzoeken doet, maar ik geloof niet alles zo maar. Ik vertrouw maar één onderzoek en dat is van de consument zelf en daar hebben wij internet voor.

Pas geleden had ik met een programma op tv een test over rode wijnen gezien.
Grappige vond ik wel dat men er vaak naast zat! En dan ga je wel echt af!
Het was een dure en oude wijn die lekker weg dronk en was een echte aanrader. En bij de andere wijn was een wijn waar je 's morgens liever niet mee wakker werd, want dat was een echte chateau de migraine.
Dit was een enorme afgang, want de eerste was een wijn van de Lidl voor 2,99 en de laatste was een dure wijn van bijna 16 euro!

Maar dit soort testen gebeuren ook met apparaten die dan het predicaat 'beste koop' hebben. Met een beetje speurwerk op internet blijkt dat de gebruiker er totaal anders over denkt en iets heel anders aanraad. Negen van de tien keer ga ik ook op die ondervindingen af. Ik had een goede krachtige mixer nodig, de test wees uit dat Kenwood de beste was, en op internet las ik van gebruikers dat ze het een niet zo'n best ding vonden en waren tevreden over een Bosch en die heb ik ook gehaald en helemaal naar tevredenheid...

Pas geleden nog stopte de domein hoster er plots mee, zo zonder pardon van de ene dag op de andere dag besloot deze ineens te stoppen en we hadden niet veel tijd om over te gaan naar een andere hoster. Dus moest er ijverig gezocht worden naar een goede hoster die betrouwbaar was.
Ook dit leverde kopzorgen, want de ene schreeuwde nog harder als de ander dat ze de beste waren en ook testen gilden van die is de beste. Uit consumenten gebruikers bleek er maar één die goed en betrouwbaar was en ook een dikke voldoende kreeg, maar ze stonden niet in de testen! Achteraf bleek dit ook de meest serieuze kandidaat te zijn en we zijn er ook heen gegaan.

Dus het meest betrouwbare test is toch wel die van de consumenten, alleen moet je soms wel even zoeken op internet.
Dit is precies zo met de beste van en dan de artiestennaam.
Dit is zo fout als maar kan, want wie bepaalt wat de beste nummers zijn van die artiest. Iemand kan dat nummer mooi vinden maar iemand anders kan het wel een vreselijk klote nummer vinden!

Laat je dus niet zo snel verleiden door die testjes, maar ga eens op zoek en kijk eens wat mensen er zelf van vinden en trek daar je conclusie uit.
Jij vind de i-pad weer een super ding en de ander weer de Samsung tablet.
Wie bepaalt nou wat wat beter is. De ene heeft liever een Volkswagen en de ander weer een Volvo. Wat de beste is bepaal jij en als je raad wilt hebben wat je het beste kunt aanschaffen, kijk op internet wat de gebruikers er van vinden.

eind