logo
Smulvirus
A ls je door het smulvirus bevangen wordt, ben je reddeloos verloren en dan ben je echt niet meer te redden. Verschillende afkick-klinieken hebben zich er al over gebogen, maar gaven al snel de moed op. Het is super verslavend en het maakt je alleen nog maar nieuwsgieriger.
Ook ik ben bevangen door dit zeer besmettelijke virus. Ik bak al jaren mijn eigen brood, maar sinds kort ben ik ook met andere dingen bezig.
Ik ben gek op puur natuur voedsel en dat is eigenlijk ook de reden waarom ik zo bevlogen ben met zelf eten te maken. Soms is het heel makkelijk, soms weer heel moeilijk.
Ik had eigenlijk genoeg van al die voedsel schandalen en besloot het heft in eigen hand te nemen. Het begon met een potje pindakaas maken en steeds zo verder.

En als een een of andere Jehova getuige zag ik ineens het licht! Het licht dat eerlijk en heerlijk voedsel heet!
Ik werd steeds fanatieker er in en toen merkte ik dat het te laat was... te laat voor de genezing... ik had het smulvirus te pakken. Omdat mijn keuken niet zo heel erg groot is, moest zelfs de woonkamer er aan geloven en werd die omgetoverd tot een woonkeuken.

Steeds meer ontdek ik dingen die je makkelijk zelf kan maken en tot stomme verbazing is het nog lekkerder... eh... véél lekkerder is dan in de winkel... het is zelfs soms goedkoper. Zelf gehakt maken... jammie jammie en het gaat maar door en door.

Triest
Weg met dat namaak voedsel! Lang leve echt, eerlijk en heerlijk voedsel. Mensen weten niet meer wat echt voedsel is zonder chemische rotzooi en chemische geur en kleurstoffen.
Ik had een tijdje geleden vanillevla gemaakt en een kennis wou het niet geloven dat dat vanillevla was, want het was niet echt geel! Toen ik hem uitlegde dat dit echte vanillevla was en hij maar eens moest kijken wat er op het pak staat van de super, dan zal hij wel even schrikken.
Wit brood is geen spierwit brood... en ga zo maar door. Best wel triest dat men zo ver al van het natuurlijke spul verwijderd staat.

Nieuwe ontdekkingen.
Steeds weer ontdek ik nieuwe dingen, zoals waar ik nu ook heel fanatiek mee bezig ben is mozzarella en ricotta maken. Lekker met bieslook en peterselie uit eigen tuin.
Ik zou zeggen... ga mee op reis, op ontdekkingsreis door het land van eerlijk en heerlijk voedsel en laat je bevangen door het smulvirus. En smul van je heerlijke eigen-gemaakte voedsel.

Welkom in het land van de smulpapen.

eind