logo
Hamsteren *tip*
Herfst en winter zijn nou niet echt die dagen dat je even gezellig naar buiten gaat. Kou, regen hagel, sneeuw maken het er niet prettiger op om maar buiten te gaan. Dus zoeken we ons vermaak binnen op.
Helaas gaat dit niet altijd op, want er moet ook boodschappen gedaan worden. Dus pakken we ons goed dik in en al tierend gaan we dan boodschappen doen.

Door vele ziektes en omdat ik in een scootmobiel rijd, heb ik anders leren leven en dat was zeker een flinke omschakeling, maar pluk er nu de vruchten van.

Ik heb een flinke vrieskast aangeschaft. Je zou denken dat het extra veel stroom kost, maar dat valt wel mee. Ook krijg ik wel eens het commentaar van wat moet een alleenstaande nou met zo'n groot ding. Hier is het antwoord.

In de zomermaanden ga ik eens flink hamsteren en ga alle reclames af van zowel vlees, groentes en fruit. En daarmee komt even ook het grootste werk, want ik vries het in, of ik droog het of ik weck het.
Vol trots kijk ik dan in mijn behoorlijk ietwat overvolle vriezer en zeg dan; dat is klaar voor de winter!

Helaas hebben we hier last van ratten en muizen omdat de buren het nodig vinden om eten naar buiten te gooien, dus moet ik zorgen dat alles goed afgedekt is en dat doe ik meestal in glazen potten als ik iets ga drogen of wecken. Ook eet ik veel rijst in plaats van aardappelen en dat gaat ook uit de orginele verpakking en in glazen potten.

Fruit vries ik in, want daar maak ik dan lekkere limonade van zodat ik altijd wat te drinken heb en nog gezond is ook. Eerst bakte ik het vlees even een beetje van tevoren, maar dat doe ik niet meer sinds ik de slowcooker heb.

En zo kom ik dan de herfst en winter door. Maar ook als ik ziek ben heb ik altijd wel iets in huis.

eind