logo
Fantasie
T oen je nog klein was werd je door je ouders wijs gemaakt met allerlei lugubere sprookjes over heksen die kinderen vermageren, een hongerige wolf, boze geesten en ga zo maar door.
Maar opeens kom je op een leeftijd en dan verdwijnt dat gevoel, ploep! En het is weg. Dan krijg je meer fantasieën over jongens of meisjes en ook dat verdwijnt na een bepaalde leeftijd.

En en.... dan kom je in een leegte te zitten en leegte zonder fantasie. Niet even wegkruipen in een donker hoekje en je fantasie weer oproepen en even genieten... even weg van de drukte van deze maatschappij.

Gelukkig zijn er nog mensen die dat nog wel hebben... die gewoon even lekker een eigen wereldje creëren. Even weg van alle rotzooi, even alleen in je eigen fantasie.
Dit kan je ook met eten doen, lekker je eigen fantasie gebruiken en voedsel kan je daar heel goed mee helpen. Kook een ei hard, snij een klein stukje van de onderkant zodat ie recht blijft staan. Tomaat doormidden snijden, deze op het ei leggen. Mascarpone verkrummelen en op de tomaat leggen en je hebt een vliegenzwam! Bieslook als gras gebruiken als dat geen feestmaal is! En het kost bijna niets.

Maar ook kleuren kunnen je helpen. Maak eens bijvoorbeeld bolletjes en gebruik verschillende degen die je in plaats met water of melk maakt met bietensap of met kurkuma... een kleurrijk ontbijt/lunch dus.

Helaas ziet niet iedereen hier de fantasie en lol er in.... jammer.

eind