logo
Geuren explosie
I k ben altijd heel blij als het weer lente en zomer is. De kruiden groeien en bloeien en al het eten begint op te komen zoals sla, boontjes prei en ga zo maar door.
Als ik dan zo door mijn tuin wandel, dan ruik ik de heerlijke geuren van de kruiden en als ik ze dan ga plukken om ze te drogen, dan komt er een ware geuren explosie op me af.
Als een junk helemaal verdoofd door de heerlijke geuren hang ik de takken te drogen op in de kamer, zodat ik er lekker lang van kan genieten van de heerlijke geuren... mijn persoonlijke geuren potpourri dus.
Lavas groeit het hardste en dat is ook wel een geluk, want die was bijna op en lavas heeft ook een heerlijke zoete geur. Als je dat sap aan je kleding en handen krijgt, blijf je er voorlopig naar ruiken. Lavas is heerlijk voor de soep in plaats van maggi of zout.
Venkelblad ruikt ook zo lekker, alleen moet je die in de vriezer doen, dus daar heb je niet veel plezier van. Venkel is lekker voor de sla en smaakt naar anijs.

geurenIk zorg altijd eerst dat ik genoeg voorraad heb voor de wintermaanden en dan pas ga ik er zelf van smullen... althans dat probeer ik, want meestal verdwijnt ineens stukken kruid in mijn mond zonder ik het zelf in de gaten heb!

Dit doe ik ook met groente en fruit, eerst een voorraadje aanleggen. Verleden jaar was een tijd dat de aardbeien heel duur waren en ik genoot van mijn eigen gekweekte gratis voorraadje.
Iets wat ik zelf niet kan kweken zoals sinaasappelen en kaki, koop ik in als het in de reclame is en lekker goedkoop en vries ik het in.

Maar er gaat niets boven dan eigen kweek en zeker niet met de heerlijke geuren van kruiden.

eind