logo
  Bijgerecht
  Maanzaadstengels
  Voor 25 stuks:
275 gr tarwebloem
2 tl bakpoeder
1 1/2 el suiker
50 gr zachte roomboter
1 1/2 dl melk
1 eidooier voor het bestrijken
2 el maanzaad

De oven voorverwarmen op 225 graden. Twee bakblikken met bakpapier bedekken.
De bloem met het bakpoeder zeven en vermengen met 1/2 el suiker. De boter ïn stukjes snijden en over het bloemmengsel verdelen. De melk toevoegen en alles tot een deeg kneden.

Van het deeg 25 lange dunne stengels vormen en deze op de bakblikken leggen. De stengels bestrijken met losgeklopte eidooier. Het maanzaad vermengen met de rest van de suiker en over de stengels strooien. De stengels midden in de oven ongeveer 14 min. bakken. Op een rooster laten afkoelen.

Serveer deze lekkere knabbels vers bij een kopje thee of bij een koude, zoete soep,

  eind