logo
bijgerecht
  Appel-bananencompote
  1 1/2 dl appelsap
1 el witte basterdsuiker
4 zoetzure appels
1 banaan
1 el aardappelmeel
 

Giet de appelsap met de basterdsuiker in een ovenvaste schaal en breng alles afgedekt in 1-2 minuten op 100 % aan de kook.
Schil intussen de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het in blokjes. Roer de blokjes appel door de appelsap, dek het schaaltje af en verwarm alles afgedekt 3-4 minuten op 100 %.
Roer halverwege de bereidingstijd een keertje door.

Pel intussen de banaan, snijd hem in stukjes en schep deze voorzichtig door de moes van hierboven. Verwarm de compote afgedekt nog 1 minuut op 100 %. Roer het aardappelmeel met 2 eetlepels water glad en bind hiermee het kookvocht.
Als het goed is, bindt de vloeistof direct. Is dat niet het geval, verwarm dan de compote nog 1-2 minuten op 100 %

 
end