logo
  Bijgerecht
  Alt-Wiener-Weintraubenstrudel
  4 eieren
50 gr vloeibare boter
80 gr meel
120 gr poedersuiker
4 blaadjes Strudelbladerdeeg (of als alternatief: bladerdeeg)
1 zakje vanillesuiker
rasp van een citroen
800 gr wijndruiven

Een beetje vreemd recept die ik van een kennis kreeg, maar vond het wel lekker. Dit is een Oostenrijks voorgerecht, of heerlijk als tussendoortje.

Druiven van de tak halen, wassen en goed drogen. Eieren met suiker stijf slaan en vervolgens met het meel, de vanillesuiker en citroenschil vermengen.
De Strudelblaadjes uitleggen en de massa over het deeg verdelen. Hierover de wijndruiven leggen en vervolgens het Strudeldeel oprollen.

Oven op 180 graden voorverwarmen en op een bakblik bakpapier uitleggen.
De Strudel met de sluitzijde aan de onderkant op het bakblik leggen en met de vloeibare boter insmeren. De Strudel 50 minuten in de oven laten garen. Voor het serveren met poedersuiker bestrooien.

  eind