logo
  Bijgerecht
  Acar Bawang Kuning (gele ui)
  750 gram kleine sjalotten
1/2 ltr witte azijn
1 dl water
1 el suiker
1/2 eetlepel mosterdzaadjes
1 1/2 tl kunyitpoeder (kurkuma)
pezo

Schil de sjalotten goed, spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken.
Neem een glazen pot met schroefdeksel, maak deze van binnen goed schoon met heet water en doe de uitgelekte sjalotten erin. Doe de overige ingredienten in een pan en zet dit op het vuur. Breng dit drie keer aan de kook en giet dan de inhoud over de sjalotten. Laat dit afkoelen, sluit dan pas de pot goed af.

Om de glazen pot sneller af te koelen neemt u een ruime schaal, bak of pan. Zet hierin de warme glazen pot en doe in de schaal, bak of pan koud water. Als dit water lauw wordt, kunt u dat steeds herhalen met koud water, totdat de glazen pot goed afgekoeld is.
Laat de acar een of twee dagen in de koelkast intrekken. Haal iedere keer met een schone lepel eruit wat u nodig hebt en sluit de pot weer goed af. De acar is dan drie tot vier weken houdbaar

  eind