logo
bijgerecht
  Aardappelen à la Bercy
  3 dl bouillon (liefst zelf getrokken)
2 dl rode wijn
30 à 40 gr bloem
30 à 40 gr boter
1 fijngehakt uitje
4 grote aardappelen
pezo
2 el fijngehakte peterselie
 

Normaal is dit een bijgerecht, ik ben het daar niet helemaal mee eens, want ik vind het toch wel vrij machtig van smaak en het vult ook nog eens goed. Maar goed het wordt gezegd dat het een bijgerecht is, dus dan zet ik het maar bijgerecht.

Laat de boter smelten en fruit het uitje tot het lichtbruin is. Roer er de bloem door en laat ook die al roerende lichtbruin kleuren. Giet er vervolgens de bouillon bij en blijf roeren om klontjes te voorkomen. Voeg er tot slot de wijn bij en breng de saus op smaak met het zout en de peper. Laat in deze saus de in grote dobbelstenen gesneden, geschilde aardappelen op laag vuur zachtjes gaar worden, waarbij u af en toe voorzichtig roert om aanzetten te voorkomen. Controleer voor het opdienen of het gerecht hartig genoeg is en roer er op het laatste moment de fijngehakte peterselie door.

 
eind