logo
beleg
Ananasjam

1 verse ananas
600 gr geleisuiker
schil van 1 mandarijn fijngesneden

sap van 1 mandarijn
sap van een halve citroen

Begin met het schoonmaken van de lege jampotten. Giet ze tot de rand vol met kokend water, laat even staan en giet het water weg. Zet de jampotten nu op de kop op een droge theedoek om te drogen, zo blijven ze steriel.
Maak de ananas schoon en snijd in blokjes, gooi de binnenste harde kern weg. Doe de blokjes in een keukenmachinem en maak ze iets fijner. Doe nu de fijngehakte ananas in een pan. Snijd de schil van de halve mandarijn in kleine reepjes en doe dat samen met het sap van de mandarijn en het sap van de citroen in de pan bij de ananas. Voeg de suiker toe. Roer goed door en zet de pan op het vuur. Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken.

Schep het schuim eraf en vul de jampotten tot aan de rand. Draai de deksels er goed op en zet de potten op de kop. Zet ze na een uur weer rechtop en zet ze weg om af te koelen. Ongeopend zijn ze een jaar houdbaar, zodra je ze opent iets minder lang.

end