logo
  Allerlei
  Appelazijn
  water
5 gr gist
appelschillen
klokhuizen
We gooien veel te veel voedsel weg en beseffen vaak niet dat je met 'rest' voedsel ook iets lekkers kunnen maken. Klokhuizen en appelschillen gooien we gewoon weg, maar je kan er ook leuke dingen mee doen. Geef het in de winter aan de vogeltjes en ze zijn je dankbaar. Maak er azijn van en je bent jezelf dankbaar, want zelfgemaakte appelazijn is toch zó lekker en zo makkelijk te maken.

Vul de pot zonder deksel 3/4 met water en 4 gr gist dit goed roeren. Nu doen we er de appelschillen en het klokhuis bij.
Doe er een doek over, bevoorbeeld een kaasdoek, theedoek of een schone snotlap en maak deze vast met een elastiekje. Zet dit op een donkere plek en na 14 dagen heb jij je appelazijn.

Doekje laten zitten en giet het in een fles... heeeeerlijk!

let op
Als je appelazijn in de winkel koopt is het mooi helder. Dit komt omdat het bewerkt en gezeeft is. Jou appelazijn blijft troebel. De versie die jij maakt, dus de troebele versie en dus onbewerkt heeft de sterkste werking en is ook veel lekkerder.

  eind