logo
  Allerlei
  Crème anglaise
  4 eierdooiers
100 gr suiker
0,5 liter volle melk
1 vanillepeul
Crème anglaise word ook wel vanillesaus genoemd

Klop de eierdooiers met de suiker tot een witschuimige massa. Dit neemt al gauw 10 minuten in beslag met een garde en 5 minuten met een mixer.
De crème moet als een lint van de klopper lopen.
Breng de melk met de uitgeschraapte vanillepeul en de peul zelf tegen het
kookpunt aan in een steelpannetje. Neem van het vuur, verwijder de vanillepeul en voeg geleidelijk aan het eimengsel toe. Doe alles opnieuw in het steelpannetje en laat op een zacht vuurtje inkoken, roer met een houten lepel tot je de gewenste dikte krijgt.
Als je met je vinger een streep op de houten lepel trekt en de saus blijft mooi
gescheiden, dan is de saus klaar.

tip

Ben je bang dat de saus zal schiften, warm dan alles boven een warm waterbad (au bain-marie) in plaats van op een zacht vuurtje.

  eind